Sunday, March 28, 2010

Γέννεσις

Υπάρχει μια θεωρία που λέει ότι στο χωροχρόνο συνυπάρχουμε με το άλλο μας μισό και σκοπός μας είναι να συναντηθούμε.

Είμαστε λέει κάτι σαν μια σφαίρα - όπως το φεγγάρι - και κινούμαστε σε τροχιά γύρω από τη γη -όπως και το φεγγάρι. Σε κάποια χρονική στιγμή, που το σύμπαν αποφασίζει, η μπάλα αυτή μοιράζεται στα δύο, και έτσι εκτροχιάζεται. Τα δύο της κομμάτια, κινούνται άτακτα στο σύμπαν, ενώ στο τέλος καταλήγουν στη γη, λόγω της βαρύτητας. Κανείς μέχρι τώρα δεν κατάφερε να υπολογίσει τη χρονική στιγμή, και την τοποθεσία που καταλήγει το κάθε κομμάτι. Η επικρατέστερη θεωρία, είναι ότι αυτές οι δύο παράμετροι είναι τυχαίες!

Ξέχασα να αναφέρω, ότι η σφαίρα αυτή είναι άυλη, και κατά βάση ενέργεια!
Οι δύο συνιστώσες της σφαίρας, δεν διαφέρουν καθόλου από την σφαίρα, παρά μόνο στο χρώμα. Ενώ η σφαίρα έχει ένα βαθύ κυανό χρώμα, οι συνιστώσες της έχουν ένα ζωηρό ανοικτό γαλάζιο χρώμα. Κατα τ' άλλα, είναι και αυτές σφαίρες, των ιδίων διαστάσεων.

Αυτές οι σφαίρες έχουν συνείδηση, σκέφτονται, νιώθουν και μπορούν να "κατοικήσουν" σε ανθρώπινα σώματα. Σκοπός τους είναι να βρουν το άλλο τους μισό, για να ρθουν σε ισορροπία. Για το σκοπό αυτό, πηδούν από σώμα σε σώμα, μέχρι να αναγνωρίσουν σε άλλο σώμα το άλλο τους μισό.

Λάθη γίνονται όμως. Κάποτε μπορεί ένα σώμα να φιλοξενεί περισσότερες από μία ενέργειες, και τότε εμφανίζονται φαινόμενα διπλής, τριπλής ή ν-προσωπικότητας. Άλλες φορές, μπορεί να γίνουν λανθασμένες γνωματεύσεις, και το μισό του ενός να πολιορκήται από άλλο, άσχετο μισό.

Για να διευκολυνθούν οι ενέργειες (που από τώρα θα αναφερόμαστε σε αυτές σαν ψυχές), το σύμπαν πρότεινε το ένα μισό να καταλήγει σε αρσενικό, και το άλλο μισό σε θηλυκό. Αυτή η εισήγηση υιοθετήθηκε από τις ψυχές, με ένα μικρό προβλημα. Επειδή δεν μπορούσαν να είναι σε θέση να ξέρουν σε ποια χρονική στιγμή θα γινόταν ο διαχωρισμός της σφαίρας, δεν προλαβαίναν να συνεννοηθούν για το ποιος θα κατέληγε σε τι φύλο. Γι' αυτό και αντιμετωπίζουμε κοινωνικά προβλήματα όπως καταπιεσμένα ομοφιλόφυλα άτομα κ.α.

Κάθε φορά που δύο συμβατά μισά συναντιώνται, και σμίγουν, τότε εξαπολύεται ενέργεια στο σύμπαν η οποία το βοηθά να μεγαλώνει. Οι ξενιστές (τα ανθρώπινα σώματα) που βρίσκονται στην κατάσταση του σμιξίματος, βιώνουν μια εκρηκτική κατάσταση με ένα αίσθημα υπερβολικής ικανοποίησης. Λέγεται ότι κάποτε βλέπουν και αστεράκια.

Το σμίξιμο όμως δεν διαρκεί για πάντα, και δεν αποτελεί το τέλος της περιπέτειας. Κάποτε οι ψυχές βαριόνται τον ξενιστή τους και μεταπηδούν σε άλλα, νεότερα σώματα. Τότε, ΄χάνεται η μαγεία από το ανθρώπινο ζευγάρι, αφού το μισό που μένει πίσω αναγκάζεται να ψάξει τον καινούριο ξενιστή του άλλου του μισού. Γι' αυτό μερικές φορές έχουμε ανεξήγητες συμπεριφορές, που ξεμυαλιζόμαστε και δεν βρίσκουμε λογική εξήγηση σε αυτά που κάνουμε.

Το να εγκαταλείψει μια ψυχή τον ξενιστή της, δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Αντιθέτως, συνήθως είναι πολύ δύσκολη διαδικασία και γι' αυτό η επιλογή του πρώτου ξενιστή πρέπει να γίνει προσεκτικά.

Εσύ άραγε ψάχνεις το άλλο σου μισό; Αυτό άραγε σε ψάχνει; Το βρήκες και το έχασες; Ψάχνουμε για τα αστεράκια... αυτό το μόνο κριτήριο. Και εκατομύρια άλλοι κανόνες που επινοήθηκαν κατά καιρούς.

Κι εσύ, όπως κι εγώ.. να εύχεσαι να πέσαμε κάπου κοντά.. και χρονικά και τοπικά.

2 comments:

 1. Καλωσόρισες και καλά ποστς :)
  Από την αρχή στα βαθιά ε;
  Καλή συνέχεια, θα σε παρακολουθώ τακτικά

  ReplyDelete
 2. Ευχαριστώ!
  Πέρνα όποτε θες, ανοικτά είναι :)

  ReplyDelete